Een gezond lichaam is een gezonde geest en andersom.

Door gezond te eten zorg je ook voor je mentale gezondheid.

Door goed voor je mentale gezondheid te zorgen zul je je lichamelijk ook beter voelen.

Alles staat met elkaar in verbinding 💚

Stress die je ervaart door hoge werkdruk of eindeloze to-do lijstjes zijn voor je lichaam dezelfde stress als stress veroorzaakt door voeding die niet bij jou past.

Ik kan bijvoorbeeld niet goed tegen lactose, wanneer ik dat toch eet ervaart mijn lichaam stress…

Stress zorgt er in je lichaam voor dat je in staat bent te vluchten! Tegenwoordig is dat niet meer nodig, maar ons lichaam reageert nog wel zo. Belangrijke functies, zoals je spijsvertering worden stilgelegd omdat andere processen voor gaan in tijden van stress.
Met als gevolg dat niet alle voedingsstoffen worden opgenomen en we “last” krijgen van de voeding die we niet goed verteren.

Zorg goed voor jezelf en neem je gezondheid niet voor lief!

Kies bewust wat je eet en hoe je omgaat met dagelijkse struggels die stress zouden kunnen geven.

Balance is key 💛

 

 

Recensies

Jaren had ik last van buikpijn, opgeblazen gevoel, slechte stoelgang, en erg moe.

Ongeveer drie maanden geleden heb ik advies bij Manon gevraagd. Een hele goede zet!  Na een week dagboek over mijn voeding bij gehouden te hebben, kwam Manon er achter dat ik niet tegen gluten kan, te weinig dronk en veel te weinig groente en fruit at. Na het advies om geen gluten meer te eten, meer fruit & groenten  te eten en water te drinken had ik na 1 maand al geen buikpijn meer!! En nog een leuke bijkomstigheid is dat ik gewicht verlies, mijn omvang minder word en mijn vet percentage naar beneden is. Daarom beveel ik Manon de Witte Natuurvoedingsadviseur graag aan. Heb je klachten : neem dan contact met haar op.