Mijn naam is Manon de Witte, natuurvoedingsadviseur. 

Als natuurvoedingsadviseur werk ik volgens de orthomoleculaire voedingsleer. Dit houdt in dat we het lichaam terug in balans willen brengen, naar een betere homeostase.

Elk lichaam heeft een prachtig zelfgenezendvermogen, maar bij velen van ons is dit geblokkeerd door onder andere verkeerde voeding.

Door het voedingspatroon aan te passen, veel groenten, fruit en zo puur mogelijk (biologisch) te eten kunnen we de balans in ons lichaam herstellen en veel lichamelijke klachten voorkomen, verlichten of genezen.

Als natuurvoedingsadviseur ga ik dieper in op hoe jouw lichaam reageert op bepaalde voedingsmiddelen en focussen we meer op de kwaliteit van jouw voeding. Daarnaast is het geen calorieën tellen, maar zorgen dat alle micro- en macronutriënten in de juiste hoeveelheid voorkomen in jouw voedingspatroon. Zo wordt jouw lichaam voorzien van alle benodigde bouwstoffen.

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte

Je kunt met hele diverse klachten bij mij terecht. Heel veel fysieke en mentale klachten zijn gerelateerd aan voeding en een disbalans in je darmen, zelfs 70% van de gezondheidsklachten is voedingsgerelateerd.

We streven naar een goede balans op zuur-baseniveau, op hormonaal vlak, in de darmflora, van je bloedsuikerspiegel, neurotransmitters, immuunsysteem en je energieniveau.

Door te kijken waar de klachten hun oorsprong vinden en met welke voedingsmiddelen we jouw lichaam het beste in balans kunnen houden zijn heel veel klachten straks verleden tijd.

Een kleine greep uit de klachten waarmee je bij mij terecht kunt,

Voeding kan ook ondersteunend werken bij ADHD, PDD NOS, ADD, autisme, de ziekte van Alzheimer en neerslachtige gevoelens (depressie).

In sommige gevallen werkt voeding ondersteunend voor het lichaam, bijvoorbeeld bij ernstige ziekte of zwaar medicijngebruik. Dit zal overlegd worden met jouw eigen arts waar nodig. Goede voeding is geen vervanging van medische behandelingen of medicijnen, het kan wel het lichaam ondersteunen en leiden tot snellere genezing of vermindering van klachten.

In andere gevallen kan voeding wel leidend zijn en kunnen we de oorzaak van de klachten achterhalen. Zo kunnen we samen werken aan een voedingspatroon wat beter bij jouw lichaam past en waarmee de klachten wegblijven. Voeding kan zowel preventief als curatief werken.

 

Werkwijze

Ik werk vanuit de orthomoleculaire voedingsleer. Dit houdt in dat we willen zorgen voor een goede beschikbaarheid van alle moleculen die het lichaam nodig heeft.

We gaan eerst terug naar de basis van jouw lichaam, dit is voor iedereen anders. We gaan kijken waar de klachten vandaan komen, wat eventuele tekorten zijn en hoe we deze kunnen aanvullen.

Alles gaat in overleg, het is immers de bedoeling dat we het eetpatroon zo opstellen dat je dit zelf door kunt zetten en niet terugvalt in het oude patroon.

Het streven is om ziekten buiten de deur te houden en om het lichaam goed op te bouwen en te onderhouden. Door een orthomoleculair voedingspatroon ontstaat in eerste instantie meer energie, ook een beter slaappatroon, rustiger hoofd, een betere weerstand, minder haaruitval, meer gewichtsverlies en minder snel hoofdpijn behoren tot de positieve gevolgen van het volgen van een orthomoleculair voedingspatroon. 

 

Afvallen

Ook voor gewichtsproblemen kun je bij mij terecht. Door gezonder te eten kun je je lichaam herstellen en in geval van overgewicht ook gewicht verliezen. Wanneer je lichaam in balans is zul je ook een gezonder gewicht hebben.

Echter ben ik geen diëtiste. De focus ligt niet op snel veel afvallen, geen calorieën tellen of voedingsschema’s. 

Door bewuste keuzes te maken qua voeding zul je langzaam toewerken naar een gezond gewicht. 

Op deze manier is je nieuwe levensstijl ook vol te houden en zul je niet terugvallen met als gevolg dat het gewichtsverlies blijvend is, geen jojo-effect.

 

Heb je vragen of wil je graag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen?

Neem dan gerust even contact op.

Referenties

Jaren had ik last van buikpijn, opgeblazen gevoel, slechte stoelgang, en erg moe.

Ongeveer drie maanden geleden heb ik advies bij Manon gevraagd. Een hele goede zet!  Na een week dagboek over mijn voeding bij gehouden te hebben, kwam Manon er achter dat ik niet tegen gluten kan, te weinig dronk en veel te weinig groente en fruit at. Na het advies om geen gluten meer te eten, meer fruit & groenten  te eten en water te drinken had ik na 1 maand al geen buikpijn meer!! En nog een leuke bijkomstigheid is dat ik gewicht verlies, mijn omvang minder word en mijn vet percentage naar beneden is. Daarom beveel ik Manon de Witte Natuurvoedingsadviseur graag aan. Heb je klachten : neem dan contact met haar op.

Jaren had ik last van buikpijn, opgeblazen gevoel, slechte stoelgang, en erg moe.