In ons huidige systeem is er vaak weinig tijd en kennis over echt gezonde voeding, afgestemd op jouw lichaam. Met het gevolg dat er allerlei (vage) lichamelijke, of mentale, klachten ontstaan. 

Door “verkeerde” voeding, veel stress en het altijd maar door blijven gaan raakt ons lichaam uit balans…

Ons lichaam heeft een prachtig zelfgenezendvermogen en het zal ons altijd proberen te helpen, maar vaak vergeten wij het te ondersteunen. Ons lichaam zal altijd proberen het natuurlijke evenwicht te herstellen, hoe vaak de omstandigheden ook veranderen, dit noemen we homeostase.
Ons lichaam probeert met allerlei verschillende systemen die balans te herstellen en hiermee te voorkomen dat klachten chronisch worden. Ons lichaam gebruikt hiervoor bijvoorbeeld hormonen, neurotransmitters, glucoseregulatie en witte en rode bloedcellen.

Door uit te zoeken waar jouw klachten vandaan komen en te kijken naar welke voedingsmiddelen bij jouw lichaam passen, kunnen we de balans herstellen en een betere gezondheid creëren. 

Een gezonde levensstijl zal jouw helpen meer energie te hebben, beter in je vel te zitten, een gezond gewicht te krijgen en te behouden, klachtenvrij te leven en gezond door het leven te kunnen gaan.

Aan de hand van een vragenlijst en intakegesprek ga ik voor jou aan de slag om een advies uit te werken waarmee jij, onder persoonlijke begeleiding, aan de slag kunt!

Het advies en voedingsschema wat je van mij ontvangt is op basis van een volwaardig plantaardig voedingspatroon. Dit is een voedingspatroon wat zorgt voor voeding van het lichaam, in plaats van het te vullen (wat over het algemeen wordt gedaan in ons Westers voedingspatroon).
Alle benodigde voedingsstoffen zijn volop aanwezig in dit eetpatroon. Meer informatie over een volwaardig plantaardig voedingspatroon vind je hier.

 

Spreekt dit je aan? 

Wil jij meer energie?

Wil jij klachtenvrij door het leven?

 

Neem dan contact op, dan gaan we samen aan de slag!

 

Recensies

Jaren had ik last van buikpijn, opgeblazen gevoel, slechte stoelgang, en erg moe.

Ongeveer drie maanden geleden heb ik advies bij Manon gevraagd. Een hele goede zet!  Na een week dagboek over mijn voeding bij gehouden te hebben, kwam Manon er achter dat ik niet tegen gluten kan, te weinig dronk en veel te weinig groente en fruit at. Na het advies om geen gluten meer te eten, meer fruit & groenten  te eten en water te drinken had ik na 1 maand al geen buikpijn meer!! En nog een leuke bijkomstigheid is dat ik gewicht verlies, mijn omvang minder word en mijn vet percentage naar beneden is. Daarom beveel ik Manon de Witte Natuurvoedingsadviseur graag aan. Heb je klachten : neem dan contact met haar op.