Groenten en fruit zijn gezond, zou je denken…

Helaas zijn tegenwoordig de standaard groenten en fruit van de (super)markt niet zo gezond als ze horen te zijn. Ze komen vaak van ver weg naar onze winkels en doordat wij onze landbouwgrond uitputten met eenzijdige landbouwcultuur en ontzettend veel chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken, die niet alleen op de gewassen komen maar ook in de bodem, krijgen wij niet alle belangrijke voedingsstoffen binnen die we binnen denken te krijgen. En wat we denken van onze appel af te spoelen krijgen we helaas w​èl binnen.

Om ons lijf terug in balans te brengen hebben we gezonde voeding nodig, pure voeding, zoals moeder natuur het ooit heeft gemaakt. Zonder pakjes, zakjes, bestrijdingsmiddelen en toevoegingen.

Om jullie op weg te helpen naar een gezondere leefstijl werk ik samen met De Tuin van Best.

 

“Wij zorgen goed voor de aarde en telen daarom op ecologische wijze, zonder kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen. Wij voeden de bodem met groencompost en zetten ons in voor een grote diversiteit aan planten en dieren om balans in ons tuin-ecosysteem te krijgen.

Met de tuinderij brengen we lokaal geproduceerd, kwalitatief hoogwaardig, smaakvol en duurzaam geproduceerd voedsel direct bij de consument en op de borden bij horecabedrijven.

Wij vinden het belangrijk om een groene oase van onze tuinderij te maken geheel in samenhang met de omgeving, waar het prettig is om te zijn en te werken en wij een persoonlijke band met onze klanten kunnen opbouwen.

Om te kunnen telen delen wij graag verantwoordelijkheid, dit doen wij door oogstaandelen te verkopen aan het begin van het jaar en dus vóór de start van het teeltseizoen, daarmee worden de productiekosten gedekt maar het zorgt ook voor een degelijk loon voor ons, de tuinders.

Onnodig gesleep met onze producten en veel transportbewegingen willen wij voorkomen, daarom kunnen de groentepakketten worden afgehaald op de tuinderij of bij een van onze lokale afhaalpunten. Zo gaan onze groenten snel en vers van ‘grond naar mond’.” 

~ Jan 

 

Tijdens de weken dat wij samen aan de slag gaan krijg je van mij recepten en een “keukenlijstje”  waar mee je zelf aan de slag kunt. En wat kookt nou fijner dan groenten die je vers bij de boer bent gaan halen?!

Bij De Tuin van Best kun je een abonnement afsluiten zodat je wekelijks de meest verse groenten kunt ophalen, dit kan bij de tuin zelf of een afhaalpunt bij jou in de buurt.

 

Wil je meer weten over De tuin van Best neem dan een kijkje op hun website: https://www.detuinvanbest.nl/

 

 

Referenties

Jaren had ik last van buikpijn, opgeblazen gevoel, slechte stoelgang, en erg moe.

Ongeveer drie maanden geleden heb ik advies bij Manon gevraagd. Een hele goede zet!  Na een week dagboek over mijn voeding bij gehouden te hebben, kwam Manon er achter dat ik niet tegen gluten kan, te weinig dronk en veel te weinig groente en fruit at. Na het advies om geen gluten meer te eten, meer fruit & groenten  te eten en water te drinken had ik na 1 maand al geen buikpijn meer!! En nog een leuke bijkomstigheid is dat ik gewicht verlies, mijn omvang minder word en mijn vet percentage naar beneden is. Daarom beveel ik Manon de Witte Natuurvoedingsadviseur graag aan. Heb je klachten : neem dan contact met haar op.

Jaren had ik last van buikpijn, opgeblazen gevoel, slechte stoelgang, en erg moe.