Simpele detox in 3 dagen.

Bij het woord “detox” denken we vaak aan drastische veranderingen, niks eten en vieze sapjes, maar dit hoeft echt niet!

Je kunt heel simpel en zonder vieze sapjes ook je lichaam helpen ontgiften.

Een detox is niet hetzelfde als niks eten. Het is van belang om tijdens een detox voldoende antioxidanten, vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren binnen te krijgen. Tijdens een detox help je met deze voedingsstoffen je lichaam alle afvalstoffen, die zich hebben opgehoopt in je lichaam, af te voeren.

Ongemerkt krijgen we dagelijks heel veel schadelijke stoffen binnen. We hebben het dan over twee soorten gifstoffen:

 • endogene (vanuit ons lichaam zelf)
 • exogene (van buitenaf)

Endogene gifstoffen zijn stoffen die, bijvoorbeeld, vrijkomen bij onze stofwisseling en exogene gifstoffen zijn bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit, kunstmatige toevoegingen aan producten (kleurstoffen, smaakversterkers, etc.), BPA uit plastic, schadelijke stoffen uit verzorgingsproducten en schoonmaakproducten, zware metalen (kwik, aluminium) en zo zijn er zo’n 80.000 stoffen die schadelijk zijn voor ons lichaam.

Deze gifstoffen worden opgeslagen in ons lichaam en vooral in lichaamsvet. Ze hopen zich op in ons lichaam omdat ons lichaam er niet gemakkelijk vanaf kan komen. Hiervoor zijn veel vitaminen, mineralen, antioxidanten en essentiële vetzuren nodig,welke tegenwoordig helaas minder in ons voedingspatroon voorkomen.

Deze opgehoopte gifstoffen kunnen zowel fysieke als mentale klachten geven.

Fysieke klachten:

 • energietekort
 • vaak hoofdpijn
 • vaak misselijk
 • maagzuur
 • allergieën
 • vaak verkouden
 • doffe huid
 • overgewicht
 • laag libido

Mentale klachten:

 • stemmingswisselingen
 • stress
 • depressieve gevoelens of depressie

Door gezond te eten kun je je lichaam helpen gifstoffen af te voeren en je klachten te verminderen, want ons lichaam is dagelijks bezig met het ontgiften van ons lichaam.

Om je lichaam een boost te geven kun je af en toe een korte detox doen, maar detoxen en daarna weer terugvallen in je oude voedingspatroon heeft weinig nut. De afvalstoffen die je lichaam extra kan afvoeren tijdens de detox help jij daarna weer terug je lichaam in.

Wil je een begin maken met een gezondere levensstijl en je lichaam af en toe een boost geven? Dan is een detox wat voor jou, maar vergeet dus niet alle dagen gezonder te gaan eten.

Tijdens de 3-daagse detox laat je alle bewerkte voeding staan. Je eet zoveel mogelijk verse groenten & fruit van biologische oorsprong en drinkt voldoende water, 1,5 tot 2 liter per dag. Doordat je deze dagen zo natuurlijk eet, niks uit pakjes, zakjes en potjes, krijgt je lichaam meer vitaminen, mineralen en antioxidanten binnen in plaats van de schadelijke stoffen uit de bewerkte voeding die normaal wel in je eetpatroon zitten.

 

 

Wil jij starten met natuurlijk detoxen? Download dan hier het GRATIS e-book!

 

Let op! Voor wie is een detox?

Detoxen kan iedere volwassenen mits je niet ziek bent, medicatie gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft. In die gevallen is het verstandig om te wachten met een detox of deze onder goede begeleiding te doen.

Een detox is bedoeld om je lichaam te helpen ontgiften, maar in sommige gevallen gaat voldoende goede voeding even voor op ontgiften.

 

 

Referenties

Jaren had ik last van buikpijn, opgeblazen gevoel, slechte stoelgang, en erg moe.

Ongeveer drie maanden geleden heb ik advies bij Manon gevraagd. Een hele goede zet!  Na een week dagboek over mijn voeding bij gehouden te hebben, kwam Manon er achter dat ik niet tegen gluten kan, te weinig dronk en veel te weinig groente en fruit at. Na het advies om geen gluten meer te eten, meer fruit & groenten  te eten en water te drinken had ik na 1 maand al geen buikpijn meer!! En nog een leuke bijkomstigheid is dat ik gewicht verlies, mijn omvang minder word en mijn vet percentage naar beneden is. Daarom beveel ik Manon de Witte Natuurvoedingsadviseur graag aan. Heb je klachten : neem dan contact met haar op.

Jaren had ik last van buikpijn, opgeblazen gevoel, slechte stoelgang, en erg moe.