Mango’s met kerst, aardbeien in januari, ananas bij het paasontbijt, wortelstamp in juli….

Alle soorten groenten en fruit zijn tegenwoordig het hele jaar te verkrijgen. Veel mensen weten ook niet beter dan dat alles er alle seizoenen is. Veel van onze producten komen uit het buitenland, deze hebben een hele lange weg afgelegd voordat ze bij ons in de keuken liggen.

Het is makkelijk dat we altijd kunnen eten waar we zin in hebben, lekker yoghurt
‘s morgens met blauwe bessen of een salade met paprika als lunch! Lekker en gezond zouden we denken, maar hoe “gezond ” zijn deze groenten en fruit eigenlijk?

Het hele jaar door alles in de winkels hebben liggen heeft een enorme impact op het milieu, er wordt heel veel CO2 uitgestoten voor het vervoer en door de broeikassen. Ook zijn in andere landen de regels met betrekking tot bestrijdingsmiddelen anders. We weten niet precies wat er allemaal wordt gebruikt om onze sinaasappels zo mooi te laten glanzen of om onze boontjes zo lang vers te houden.

 

Wanneer je wat bewuster boodschappen wil gaan doen, al is het maar 1 dag in de week, heb ik een groentekalender voor je gemaakt. Hierop staat per maand welke groenten je dan het beste kunt eten.

Klik hier voor de Manon de Witte Groentenkalender

Probeer ook eens je groenten en fruit bij een lokale boer te halen, of zoals ik bij “De Tuin van Best” of kweek zelf wat groenten en fruit in je moestuin, tuin of keuken! Er is niets leuker dan je aardbeien ‘s morgens zelf te plukken voor een lekker tussendoortje!

Lokaal, biologisch en van het seizoen zijn belangrijke dingen als het gaat om groenten en fruit, onze gezondheid en de impact op het milieu.

 

Referenties

Jaren had ik last van buikpijn, opgeblazen gevoel, slechte stoelgang, en erg moe.

Ongeveer drie maanden geleden heb ik advies bij Manon gevraagd. Een hele goede zet!  Na een week dagboek over mijn voeding bij gehouden te hebben, kwam Manon er achter dat ik niet tegen gluten kan, te weinig dronk en veel te weinig groente en fruit at. Na het advies om geen gluten meer te eten, meer fruit & groenten  te eten en water te drinken had ik na 1 maand al geen buikpijn meer!! En nog een leuke bijkomstigheid is dat ik gewicht verlies, mijn omvang minder word en mijn vet percentage naar beneden is. Daarom beveel ik Manon de Witte Natuurvoedingsadviseur graag aan. Heb je klachten : neem dan contact met haar op.

Jaren had ik last van buikpijn, opgeblazen gevoel, slechte stoelgang, en erg moe.