Biologisch

We horen de laatste jaren de meest gekke voedseltrends en -hypes voorbij komen, van insecten als eiwitbron tot ‘superfoods’ .

De term ‘biologisch’ valt voor veel mensen ook onder zo’n trend en heeft een beetje een geitenwollen sokken imago gekregen.

Wanneer je op je werk aankomt met je bio tomaatjes, zelfgemaakte humus, sla uit eigen tuin en spelt crackers wordt je vast en zeker raar aangekeken. Je collega’s zullen zeggen “oh daar heb je er weer zo een”. Komt het je bekend voor??

Waarom vinden we biologisch eten zo overdreven?

 

Vaak wordt er gezegd dat we beter gewoon normaal kunnen doen, al die trends is maar niks en het waait vast wel weer over.

Eigenlijk zouden we het moeten omdraaien. Jouw opa of oma, hoe aten die vroeger?

Alles vers uit eigen tuin, zonder chemicaliën, gewoon puur, toch? Dat is het biologisch van nu.

Wat we nu biologisch noemen is eigenlijk hoe we horen te eten en altijd hebben gedaan tot de grote voedingsindustrie zijn intrede maakte.

 

Tegenwoordig vinden we in de meest simpele producten de ongezondste toevoegingen terug en zijn we verwend met alle kant- en klaar producten uit de supermarkt.

We werken niet meer zelf op het land, laten onze groenten en fruit het liefst zo goedkoop mogelijk van heel ver weg komen en eten voor het gemak bijna dagelijks uit pakjes en zakjes, want ja druk, druk, druk!

Maar in deze drukte en met al het gemak dat ons wordt geboden vergeten we het allerbelangrijkste wat er is, onze gezondheid.

 

We mogen er allemaal wat van vinden, die stempels als ‘biologisch’, maar eigenlijk is dit voeding zoals het hoort, zoals we het horen te eten en waar ons lichaam op gemaakt is. Biologische voeding is puur, zonder fratsen en zoals moeder natuur het heeft bedoeld.

 

Referenties

Jaren had ik last van buikpijn, opgeblazen gevoel, slechte stoelgang, en erg moe.

Ongeveer drie maanden geleden heb ik advies bij Manon gevraagd. Een hele goede zet!  Na een week dagboek over mijn voeding bij gehouden te hebben, kwam Manon er achter dat ik niet tegen gluten kan, te weinig dronk en veel te weinig groente en fruit at. Na het advies om geen gluten meer te eten, meer fruit & groenten  te eten en water te drinken had ik na 1 maand al geen buikpijn meer!! En nog een leuke bijkomstigheid is dat ik gewicht verlies, mijn omvang minder word en mijn vet percentage naar beneden is. Daarom beveel ik Manon de Witte Natuurvoedingsadviseur graag aan. Heb je klachten : neem dan contact met haar op.

Jaren had ik last van buikpijn, opgeblazen gevoel, slechte stoelgang, en erg moe.