Wie ben ik

Mijn naam is Manon de Witte, 26 jaar.

Ik ben gek op de natuur, bijna altijd buiten te vinden, absoluut geen top chef-kok, maar ik vind koken heerlijk. Ik ben vrolijk, vol van energie en altijd in voor een sportieve activiteit.

 

Voeding

Gezonde voeding was vroeger thuis al belangrijk, de passie voor pure en gezonde voeding heb ik vanuit daar zeker mee gekregen. Al was ik vroeger echt een slechte eter! Ik was zo’n kind dat ‘s morgens met moeite ‘n halve boterham naar binnen kreeg, na 3 happen van alles wel vol zat en niet kon wachten op het toetje of de snoepjes.

Dat is nu wel anders, al mag je me nog steeds wakker maken voor zoetigheid!

Ik eet al jaren geen vlees meer en sinds ruim 2 jaar ook geen ei, zuivel of kaas meer. Dit is iets wat ik belangrijk vind en doe omdat ik merk dat mijn lichaam hier beter op reageert, dan op dierlijke producten, maar dit wil niet zeggen dat wanneer je bij mij komt voor een plan het ook altijd zonder vlees of dierlijke producten zal zijn. We gaan kijken wat het beste bij jouw lichaam past.

Mijn praktijk

Mijn praktijk als natuurvoedingsadviseur ben ik gestart uit mijn interesse voor gezonde voeding. 

Het idee voor mijn praktijk is een paar jaar geleden, tijdens mijn studie tot natuurvoedingsadviseur, ontstaan. Ik wist niet wat ik nou echt wilde gaan doen, wisselde om het jaar van baan omdat ik overal op uitgekeken raakte en had niet echt een doel. Ik vond 101 dingen leuk, voor een maand… en dan bedacht ik weer wat anders.

Dit is wel een blijvertje! Voeding en vooral wat je kunt bereiken met voeding vind ik zo interessant dat ik hier heel graag meer mensen mee wil helpen.

Er zijn zoveel lichamelijke of licht psychische klachten die op te lossen zijn door aanpassingen in je voedingspatroon, ik denk dat we daar wat meer bij stil moeten staan.  Door dat wij hier in West Europa zo welvarend zijn, zijn we een beetje vergeten waar we vandaan komen en vergeten te luisteren naar ons lijf. Dat klinkt misschien wat “zweverig” maar zoals Hippocrates heel lang geleden al zei:

“Een ziekte ontstaat nooit als donderslag bij heldere hemel, maar is het gevolg van duizenden kleine aantijgingen tegen de menselijke natuur”

Wanneer we hoofdpijn hebben wil dat niet altijd zeggen dat er in ons hoofd iets niet goed zit, als je vaak vermoeid bent is meer slapen niet altijd de oplossing en je wordt morgen ook niet ineens wakker met diabetes. Ons lichaam geeft ons zoveel kleine signaaltjes wanneer er iets uit balans is, maar hier vergeten we vaak naar te luisteren. In onze 24/7 maatschappij moeten we maar door en is even een paracetamol tegen de hoofdpijn of een middeltje van de huisarts vaak voor de hand liggend.

Helaas neemt dit alleen de symptomen weg, niet de oorzaak. Om echt te kijken waar de klachten vandaan komen en een passende oplossing te vinden moeten we terug naar de basis en het lichaam in balans brengen.

Hier wil ik je graag bij helpen.

Ervaar je lichamelijke klachten, zit je niet zo goed in je vel of ben je erg vermoeid of heb je andere klachten?

Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Dan kunnen we samen aan de slag en brengen we jouw lichaam weer in balans

Referenties

Jaren had ik last van buikpijn, opgeblazen gevoel, slechte stoelgang, en erg moe.

Ongeveer drie maanden geleden heb ik advies bij Manon gevraagd. Een hele goede zet!  Na een week dagboek over mijn voeding bij gehouden te hebben, kwam Manon er achter dat ik niet tegen gluten kan, te weinig dronk en veel te weinig groente en fruit at. Na het advies om geen gluten meer te eten, meer fruit & groenten  te eten en water te drinken had ik na 1 maand al geen buikpijn meer!! En nog een leuke bijkomstigheid is dat ik gewicht verlies, mijn omvang minder word en mijn vet percentage naar beneden is. Daarom beveel ik Manon de Witte Natuurvoedingsadviseur graag aan. Heb je klachten : neem dan contact met haar op.

Jaren had ik last van buikpijn, opgeblazen gevoel, slechte stoelgang, en erg moe.